Cine suntem

Povestea

Începuturile asociației și cum am ajuns aici

Echipa

O echipă mică, dedicată și cu speranțe mari

Parteneri

Organizațiile care ne sprijină activitatea

În 2007 porneam la drum cu dorința de a ajuta barza albă. Așa a luat naștere asociația “Prietenii Berzelor”, în localitatea Cristian, județul Sibiu. Și primele berze care au avut nevoie de ajutor nu au întârziat să apară. Berze căzute din cuib, vânate, electrocutate sau fără părinți și-au găsit adăpost și protecție aici. Dacă la început erau din Cristian și localitățile învecinate, odată cu trecerea timpului au fost preluate berze rănite din toată țara. Cu ajutorul celor care le găsesc, berzele rănite sunt transportate la Sibiu în autocare, microbuze sau trenuri. În cazul în care nu găsim curse directe spre Sibiu, oameni pe care nu am reușit încă să-i cunoaștem personal, dar care au găsit cândva o barză și ne-au cerut ajutorul, devin ei ajutorul nostru, așteptând și mutând berzele în autobuzul ce pleacă spre Sibiu.

Primul nostru proiect important, ”Cristian, Cetatea Berzelor” (2015) proiect finanțat prin PNDR (LEADER) a încercat să promoveze barza albă și localitatea Cristian. În cadrul proiectului a fost înființat un punct de observație pentru turiști, dotat cu binocluri și lunete în turnul Bisericii Evanghelice și a fost achiziționată o cameră ce transmite on-line de la unul din cuiburile de barză din Cristian. Odată cu trecerea timpului, pacienții asociației s-au diversificat. Astfel la centru au ajuns nu doar păsări sălbatice, ci și lebede, șoimi, bufnițe, porumbei, egrete, cucuvele, dar și trei mânji preluați de mici, a căror îngrijire a fost extrem de costisitoare. Pe lângă activitățile de reabilitare încercăm să desfășurăm, activități de conștientizare, implicare și educare a celor mici.

Miruna Gritu

Fondatoarea și sufletul acestei organizații. Se visa medic în Africa, însă acum visează la un centru de îngrijire a berzelor rănite, cu curte și voliere, instalații de epurare a apelor reziduale, cabinete veterinare și săli de curs. Un proiect dedicat nu doar animalelor, dar și copiilor cu dizabilități, care se pot bucura de beneficiile terapiei cu animale, fie că vorbim de berze, câini sau cai.

Nicolae Gritu

Soțul Mirunei a fost implicat încă de la început în acest proiect, nu doar cu susținere morală, dar și cu implicare efectivă. Primele suporturi dedicate berzelor din Cristian au fost confecționate chiar de el.

Activitatea asociației nu ar fi posibilă fără ajutorul partenerilor noștri, cărora le mulțumim pentru implicare.

download
electrica-sa-sibiu-555x403 (2)
Maraton Sibiu